sunnuntai 25. joulukuuta 2016

#138 ERIKOISPOSTAUS #2 Ratsastushistoriani

Aloitin ratsastuksen vuonna 2010 tammikuussa. Kävin silloin Härkätien Ratsastuskeskuksessa, tai mikä silloinen Terhi Toivosen pitämän tallin nimi olikaan. Olin siis silloin vielä 9 vuotias ja kävin vajaan puoli vuotta talutustunneilla kerran viikossa (30min). Myöhemmin siirryin alkeisryhmään, jossa menimme ilman taluttajaa ja edistyttiin ravin lisäksi laukkaamaan ja mentiin välillä puomejakin. Joskus meillä oli joku muu kuin vakio-opettaja ja pidin eniten niistä tunneista. Esimerkiksi Annika ja Joonas pitivät meille joskus tunteja ja niillä tunneilla teimme paljon erilaisia tehtäviä :) Vakiotunnit olivat usein aika samanlaisia, pysähdyksiä, voltteja, siirtymisiä molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa ja lopuksi laukkaa. En mitenkään hurjasti kehittynyt noilla tunneilla ja lopetin tuolla käymisen varmaankin 2012..?

Siitä eteenpäin ratsastin yleensä kerran viikossa, joskus enemmänkin, Emilian New Forestin poneja Hensua ja Taavia, sekä ennen Taavia Hensun kaverina ollutta lämppäritammaa Jusua.

Jusu♥
Ennen Jusua Emilialla oli suokkiruuna Einari, jolla ratsastin vain muutaman kerran ja nekin muistaakseni talutuksessa. 

Hensulla menin paljon ja Emppu, sekä hänen äitinsä pitivät minulle tunteja ja antoivat ohjeita. Kun tipuin ensimmäisen kerran Hensulta, siirryin melkeinpä joka kerta menemään Jusulla. Jusulla ei saanut hypätä, mutta Hensulla hyppäsin ensimmäiset esteet ja niistä innostuinkin aika paljon jo silloin heti alussa. Kun Jusu lähti ja myöhemmin Hensun kaveriksi tuli Taavi, menin enemmän Hensulla, mutta myös Taavilla. Käytiin maastossa, hypättiin, mentiin ilman satulaa, mentiin koulua ja tehtiin ihan kaikkea mahdollista. Myöhemmin ponien kaveriksi tuli myös Namu, jolla menin jonkunverran empun pitämiä tunteja, esteitä ja koulua. Taavilla kävin Somerolla yhdellä Irina Kokon pitämällä estetunnilla, jolla Emppu oli Hensulla. Muuten ratsastettiin aina kotona. Hensulla ja Taavilla olen kummallakin mennyt yhdet estekisat.                                       Hensu^^Taavi^^ 

Varmaankin 2013 alkaen kävin pari kymppikorttia tunneilla Perniön Ponitallilla kun sain sinne kyydin Leenalta, joka kävi samoilla tunneilla kuin minä. Perniössä hyppäsin enemmän erilaisilla hevosilla ja sain varmuutta esteille. Meillä oli myös muutamia maasto-, sekä leikkitunteja ja sain ratsastaa paljon erilaisia hevosia shetlanninponeista friisiläiseen. Tykkäsin Perniön hevosista siinä mielessä hyvin paljon, että siellä oli tuntihevosina hyvin paljon isoja poneja. Kävin 2013 myös parilla vklp leirillä Perniössä. 2014 kesällä lopetin perrassa käymisen säännöllisesti ja sen jälkeen olen käynyt muutaman yksittäisen estetunnin siellä.

Luffe
Vaavi
Polle
Luke

Cacru
Pallero

Helmikuussa 2013 ratsastin ensimmäisen kerran Saimalla ja joskus syksyllä aloitin ratsastamaan tätä ihanaa ponia säännöllisemmin. Aloin vuokraamaan Saimaa ja ehdin vuokrata sitä muistaakseni 2014 loppuun tai 2015 alkuun. Saimalla hyppäsin muutaman kerran, menin jonkunverran itsenäisesti ja paljon koulua ja maastoilua Repen ja Laikun kanssa.


Menin Laikulla satunnaisesti loppuverkan tai joskus vaihdettiin puolessa välissä kun Repen kanssa ratsastettiin Laikku ja Saima. Kun Laikku vaihtoi tallipaikkaa, aloin ratsastamaan sillä enemmän. Menin yhden Mimmin pitämän koulutunnin, monta repen pitämää este- ja koulutuntia, aika paljon ilman satulaa ja maastossa muutaman kerran. Laikku on hankalampi ratsastaa, kuin esimerkiksi Hensu ja Taavi tai tuntihevoset, joten oli todella kiva kun välillä sai Laikun menemään niinkuin halusi ja huomasi, että itsekin on vähän kehittynyt :) Laikulla olen nyt mennyt yhdet estekisat 2016.
En tiedä mitä kaikkea jäi kertomatta ja pitääkö vuosiluvut yhtään paikkaansa. Oli ihan kiva muistella ratsastushistoriaa, kertokaa mitä piditte !:)

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Näitä erikois postauksia on kiva lukea. Liityin muuten hetki sitten lukijaksi.

    VastaaPoista
  2. Ihania nämä vanhat kuvat ja hauska lukeakin mistä kaikki onkaan oikein lähtenyt! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Tykkään kattoo sun videoita youtubesta sekä seurata tätä sun blogia. Ps. Olen ratsastanut saman verran kuin sinä😉💕

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!