tiistai 29. tammikuuta 2013

#7 Ratsastus 28.1.2013

 Maanantaina koulun jälkeen pakkasin kamat kasaan, tein eväät ja kyttäsin kelloa. Olimme menossa Perraan estetunnille. Tunnilla oli minun lisäkseni 5 muuta. Laura, Emma, Henni, Jenna ja Jassu. Leena talutti Emmaa, joten hän ei itse ratsastanut. Ratsastuksesta ei ole materiaalia, koska kukaan ei ollut kuvaamassa.

Kun saavuimme tallille, ryntäsimme Jennan kanssa talliin, katsomaan listaa. Lista näytti tältä:
Estetunti klo:18
Laura - Pärre
Jenna - Cacru
Jasmin - Vallu
Jemina - Luke
Emma - Polle
Henni - Pallero

Sain siis Luken vihdoinkin <3 Jee! Luke oli ihana hoitaa. Sillä oli jo suitset päässä, joten harjauksen jälkeen laitoin vain satulan paikoilleen. Luke nuokkui karsinassa ja oli ihanan rauhallinen. Se ei turhia varustuksesta tai mistään muustakaan hötkyillyt.
Rauhallinen Luke <3


Talutin Luken pois tallista ja nousin selkään. Ratsastimme jonossa maneesiin ja Satu alkoi laittamaan esteitä.
Nallekarhu Luke oli kiltti, hieman laiskan oloinen aluksi. Muuten olisin ratsastanut "paremmin" mutta koska olin muistaakseni Jennalta kuullut, ettei Luke tajua, jos alkaa taivuttelemaan tms. en sen enempää sitä yrittänyt. Sain Luken kuulolle, vaikka se kulkikin aika tahmeasti aluksi. Kevyen ravin jälkeen otimme laukkasiirtymisiä, jotka eivät meiltä aluksi sujuneet alkuunkaan. Luke otti aina muutaman askeleen ja takaisin raville. Otin raipan ja kaikki kääntyi parhain päin. Laukkasimme ajoittain aika reipasta puhdasta laukkaa. Sitten menimme aluksi puomiympyrää. Jotakin tämäntapaista:
eli siis ykköseltä käännettiin ympyrällä kakkoselle ja uudelleen ykkönen, jonka jälkeen suoraan kohti seuraavaa puomia.

Tuota tehtävää mentiin pariin otteeseen ravissa peräkanaa, jolloin "esteet" olivat puomeja. Sitten mentiin samaa tehtävää yksitellen ravissa tai laukassa niin, että vasta kun Satu antoi luvan sai jatkaa eteenpäin. Niin kauan pyörittiin siis tuolla ympyrällä. Jenna suoritti "yksilötehtävän" ensin ja minä muistaakseni Jennan jälkeen. Jennalla ja Cacrulla oli hätiköimätön puhdas, hieman hidas suoritus ravissa. Kun tuli minun ja Luken vuoro, minua vähän jännitti, koska en ollut ennen mennyt lukella, saatika sitten hypännyt esteitä. Selviydyimme tehtävästä kuitenkin hyvin ja menin jopa laukassakin vielä. Luke laukkasi aika "hiljaa" joka oli osittain tarkoitus, että ehdin kääntää ympyrälle ajoissa. Luke meni mielestäni hyvin tämän tehtävän.

Myöhemmin menimme samaa tehtävää, mutta esteet oli nostettu n. 30cm Sitäkin menimme yksitellen. Muutamille, eli minulle, Jennalle ja Hennille nostettiin tuo viimeinen este suuremmaksi. Selviydyimme Luken kanssa tästäkin kunnialla ja olin ylpeä itsestäni, kun pysyin Luken "loikassa". 

Tämän tehtävän jälkeen menimme vain kahta puomia jättäen tuon ympyrällä olevan pois. Esteet nousivat ja hyppäsimme niitä. Sama toiseen suuntaan, jolloinka tuo (4) ensimmäinen este oli 70cm ja (1) jälkimmäinen n. 75cm Luken hypyissä oli aika helppo pysyä, vaikka kerran jäinkin jälkeen. Selvisimme puhtaasti kaikista esteistä. Kerran taisi kolahtaa, mutta eihän se nyt vaarallista ole. Loppukäyntien jälkeen hoidin Luken tallissa kuntoon ja annoin herkun ja kehut. Tunti meni kaikin puolin hyvin, kukaan ei tippunut ja kaikki uskalsivat jopa laukata. (paitsi talutuksessa oleva Emma) 
Kuvia Lukesta:

Ennen tuntia

olisiko herkkuja?

Söpöä


    Tunnin jälkeen:
söpö

Nälkä on kova!


Laura ja Pärre
Henni ja Pallero
Polle
Jassu ja Vallu
Cacru
Tunti oli kaikinpuolin mukava, toivottavasti pääsen piakkoin uudelleen. Voipi olla, että Lukesta tuli mun lemppari <3<3<3 siis lemppari perniöstä! Hensuahan ei noin vain voiteta!
Kommentoikaa taas, mitä tykkäsitte postauksesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!