tiistai 12. helmikuuta 2013

#9 Tunti 11.2.2013

Minulla oli siis koulutunti Perniössä eilen, 11.2. Ratsastamassa samalla tunnilla meitä oli  7. Minä, Jassu, Henni, Suski, Sofia, Laura ja Leena. Emmakin oli mukana, mutta hän ratsasti meitä ennen puolituntia talutuksessa, kun me hoidimme hevosia.

Tuntilista:
Henni - Polle
Sofia - Pallero
Leena - Mortti
Suski - Sissi
Laura - Pärre
Jemina - Cacru
Jasmin -Vallu

Alunperin minun ei pitänyt päästä tunnille, koska ei mahtunut autoon, mutta koska Jenna tuli kipeäksi, pääsin mukaan. Toivoin  Vallua, mutta sain Cacrun, koska Jassulla oli Vallu. Jassu oli alunperin toivonut Vaavia, mutta koska sillä oli ollut viikonloppu lomaa, Vallu oli parempi vaihtoehto Jassulle.

Cacru oli kuulemma ollut harvinaisen pudas tarhasta tulon jälkeen, mutta mikäs sen mukavampaa kuin mennä lumisena piehtaroimaan karsinan turpeeseen. Kun näin cacrun, en ollut tunnistaa sitä, koska se oli varsinkin takapäästä aivan ruskea. Sen lautasten päällä oli kukkurallinen turvetta ja poni oli vielä kostea.
Onneksi Jassu auttoi minua harjauksessa, joten saimme Cacrun suht. nopeasti kuntoon.

Talutin Cacrun tallista ulos ja nousin tallin edessä selkään. Menimme maneesiin, jossa oli muutama este, jotka Satu siivosi alkukäyntien aikana. Kävelyn jälkeen otimme kevyttä ravia ja siirtymisiä. Cacru oli aluksi tahmea, mutta kun otin raipan, se reipastui jonkun verran. Teimme askeleen lyhennystä ja pidennystä käynnissä ja ravissa. Ne sujuivat ihan hyvin. Ainakin lyhennykset Cacrun kanssa ;) Otimme itsenäisiä laukannostoja niin, että oli kohta, jossa piti ottaa alas raviin. Nostimme laukkaa myös käynnistä. Cacru innostui laukasta, jolloin sen ravi laukan jälkeen oli aivan ihanaa. Nostot sujuivat Cacrun kanssa kohtalaisen hyvin. Satu laittoi renkaan puolikkaan maneesin uran sisäpuolelle. Sen kohdallta piti seuraavassa tehtävässä nostaa laukka. Se sujui ihan hyvin.. Otimme vielä ravia ja sitten loppukäynnit ja seuraavat kuskit selkään.

Minä menin Jassun kanssa hoitamaan Vallua, koska Cacru jatkoi seuraavalle tunnille.

Tunti oli kaikinpuolin kiva :) Mm. Suski ihastui Sissiin, Jassu sai Vallun ravaamaan oikein reippaasti ja Henni pysyi pollen kyydissä, vaikka se oli riiviö tuulella. (mm. pukitteli, hyppi pystyyn ja teki kaikkea pollemaista :)

Cacru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!