torstai 1. elokuuta 2013

#40 Ratsastelua Heinäkuussa

Keskiviikkona 17.7 Oltiin Milan kanssa Empulla ratsastamassa. Mila meni Taavilla ja Krisse Hensulla. He menivät tarhassa käynti ja ravi juttuja. Sitten Minä otin Taavin ja Emppu Hensun. Mentiin laitumelle ja laukattiin. Taavi nosti ilman raippaa yhdestä pohkeesta reippaan laukan, johon olin todella tyytyväinen. Otimme Empun kanssa yhden nopeuskisan laitumella ja Taavi VOITTI! : O
Pojalta löytyi se vauhtivaihde. Me laukkasimme kevyesti Hensunkin ohi. Sitten tapahtui se mitä tapahtui.. Nimittäin kun lähdin takaisin mistä tulimme yritin nostaa käynnistä laukkaa ja Taavihan pukitteli minut melkein alas selästä. Sitten se lähti laukkaamaan ja jatkoi pukittelujaan ja minä olin kuin takiainen kiinni satulassa, koska en halunnut pudota. En pudonnut ja otin vielä kunnollisen laukan ja sitten vaihdoimme hevosia Empun kanssa. Minä otin Hensun ja laukkailin vähän kovempaa ja ilman käsiä, ilman jalustimia yms. Poni oli tosi ihana <3 Sitten hyppäsimme vielä vähän. Minä menin Hensulla ämpäriestettä (30cm) ja Emppu taavilla metriä. Hensu ei kiellellyt ollenkaan ja oli muutenkin kuin unelma. Menin kerran esteen ilman jalustimia. Meni hyvin!

 Sunnuntaina 21.7 lähdimme ystävälleni Monicalle, Vehmaalle. Monicalla on siis poni, shetlanninponi ori Partsu. Sitä ei ole lainkaan koulutettu ratsastukseen, jonka takia menin Monican talutuksessa. Sitten heillä on myös kaksi lammasta, kolme kissaa ja koira.

Partsu

Vilperi
Retu
Rusina
Pulla
vas. Vilpettiina ja Annastiina (Vilppe ja Ansku)
Vilperiii <3
Lähdimme tiistaina takaisin kotiin ja menin sitten suoraan päivällä Empulle ratsastamaan. Me vikellettiin molemmilla poneilla. Oli tosi kivaa! Otettiin ensin Taavi ja menin ensin selkään. Menin maailman ympäri matkoja käynnissä ja ravissa ja sitten polvillani, kyykyssä, väärinpäin, sivuttain ravissa. Laukassa menin myös polvillani ja kyykyssä. Seisoin käynnissä. Hensulla menin käynnissä seisomaan, käynnissä ja ravissa maailman ympäri matkoja, polvillani, kyykkyyn, puoliksi seisomaan. Laukassa polvillani ja väärinpäin. Oli tosi kivaa! Emppu tippui kaksi kertaa Hensulta, mutta jaloilleen. =)

Keskiviikkona 24.7. Olin taas Empulla ja istohypytettiin molemmat ponit. Hensu meni n. 50-70cm esteitä ja Taavi 50-100cm Oli tosi hauskaa, vaikka minulla ei aluksi Taavin lähettäminen esteille sujunut ollenkaan. Poika joko melkein jyräsi minut, juoksi ohi, tai hyppäsi johteen yli. Emppu laittoi sitten Taavin hyppäämään niin sen jälkeen se totteli minullakin :) Lopuksi Emppu ja minä hypättiin Taavilla selästä käsin ne kaikki esteet. Korkein oli siis 100cm. Minulta se metri ei sujunut ilman satulaa, koska jäin jälkeen kummallakin kerralla. Sitten lopuksi menin vielä viimeisen esteen 50cm okserina, että jäi hyvä maku hyppäämisestä :)

Kooste =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!