torstai 29. syyskuuta 2016

#129 Esteitä Laikulla

Repe piti minulle ja Laikulle estetunnin perjantaina 16.9. Hypättiin erilaisia linjoja ja rataa korkeudessa 40cm-100cm. Oli kaikinpuolin miellyttävä ratsastuskerta, koska itsellä oli kokoajan hyvä fiilis, kun en ollut pitkään aikaan päässyt kunnolla hyppäämään :) Hypättiin siis aluksi erilaisia linjoja molemmista suunnista, jotka menivät suurimmaksi osaksi hyvin. Laikku oli vähän erituntuinen uusilla kuolaimillaan, joten aluksi oli vähän hakemista.


kuvat viime keväältä
Mulla olikin super hauskaa koko ratsastuksen ajan, ja se on mulle tosi iso asia, että pystyn nauttimaan ja pitämään hauskaa koko ratsastuksen ajan. Mulla on usein suurimpana ongelmana se, että kun menen paljon kavereiden hevosilla, joita tietysti ne kaverit osaa ratsastaa tosi paljon paremmin kuin minä, että lannistun superhelposti kun en saa niitä hevosia menemään samallalailla, mikä nyt tietysti on ymmärrettävää, kun niiden omistajat niillä paljon enemmän ratsastaa. Mutta ei se silti helppoa ole, ja usein musta tuntuukin että olen maailman surkein ratsastaja, ja mun on ihan turha edes yrittää, varsinkin kun en ole päässyt tunneille aikoihin. Laikkuakaan en oikeen koskaan ole saanut menemään omasta mielestäni nätissä muodossa ainakaan kovin pitkää pätkää, jonka Reetta saa ruunalta melkein heti ensimmäisen 5min jälkeen. Siinä mulla on ollut opittavaa, että en ottaisi niin tosissaan. Vaikka tietysti pitää treenata kunnolla ja olla vaativa, mutta pitää myös keskittyä siihen rentouteen, eikä sen hevosen esteradalla tarvitse mennä täydellisessä muodossa.


parin vuoden takaisia hyppykuvia :P
Hain ratsastuksellani vain sitä rentoutta, hyvää fiilistä ja tuntumaa Laikkuun.Aloitetiin ihan ristikoilla ja pikkuhiljaa tultiin erilaisia tehtäviä aina välillä korottaen esteitä. Aluksi Laikku oli tahmea ja jouduin herättelemään sitä, mutta loppuakohden ratsastettavuus parani huomattavasti. Videoita katsoessani huomaan, että olisi pitänyt ratsastaa edelleen reippaammin eteen alusta lähtien. Tultiin muutamia erilaisia ratoja 40-90cm korkeudessa. Tykkäsin ehkä eniten radalla olleesta kahden askeleen sarjasta. Siihen tuli yhtä kieltoa A-osalle lukuunottamatta aina hyvät hypyt. Sarjalla toinen oli pysty ja toinen okseri, radalla oli yksi okseri jonka alla vesimatto ja pari pystyä. Lopuksi hypättiin jopa 107cm pysty linjan A-osana, joka on uusi ennätykseni :D Viimeinen ratakin oli siinä 90cm korkeudella ja tuntui tosi hyvältä, eikä mua edes jännittänyt yhtään! ♥

♥♥aivan ihana tyyppi♥♥
 Laikku oli lopuksi reipas ja ihana, ja vaikka olen tyytyväinen tähän tuntiin, olisi tietysti aina jotain voinut tehdä paremmin. Muutaman kerran jäin jälkeen hypyissä, ja pari kieltoakin tuli, mutta suurinosa hypyistä sujuivat kivasti. Olisi pitänyt ratsastaa enemmän sitä rytmiä, rennosti. Ja enemmän pitää myödätä kädellä. Mutta ensitunnilla keskityn taas niihin asioihin mitkä pistivät eniten silmään katsoessa videoita tältä kerralta. Ja saatiinhan me tähän tuntiin mahdutettua yksi tippuminenkin. Tosiaan tultiin radan ensimmäiselle pystylle (olisikohan ollut jotain 70cm) ja jäätiin vähän kauas. Kannustin äänellä ja jalalla Laikkua hyppäämään siitä vähän kauempaa, mutta ruuna ei tietenkään siihen kyennyt, vaan otti miniaskeleen, pysähtyi kuin seinään ja laski pään esteen yli. Löin kaulani Laikun niskaan ja jalkani olivat suorina kohti häntää. (Varmasti huvittava näky, harmi kun ei saatu videolle) Tipuin/laskeuduin siiten siihen Läiskän etujalkojen viereen. Ei siis sattunut yhtään, hetki piti hengitellä kun kaulassa tuntui inhottavalta se kolahdus Laikun niskaan. Sitten vain jatkettiin uudelleen ja sen jälkeen sujuikin suht. ongelmitta :)

Repe piti hyvän tunnin, ja mulla todella oli hauskaa ja fyvä fiilis. Laikku tuntui miellyttävältä ratsastaa ja suoriuduttiin radoista yllättävän hyvin. Mentiin vielä loppuverkkaamaan ulos kentälle, koska oli ihana ilma. Oli onnistunut hyppykerta, toivottavasti pian uudelleen :)

Video on siis kuvattu puhelimellani, jossa ei mikään superkamera ole, siksi video vähän huonolaatuisempi :( Videoista kiitos repelle! :)2 kommenttia:

  1. Teil meni kyl tosi hyvin!:) Ja ihanaa kun sullakin oli kivaa ratsastaessa! :) ♡

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näytti teidän meno. Laikku on supersöpö. Kiva kun kirjoitit!

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!