sunnuntai 12. toukokuuta 2013

#21 Yökylässä 3-4.4.2013

Perjantaina, 3.4.2013 Menin Empulle yökylään. Aioimme ratsastaa tarhassa ilman satulaa, riimuilla.
Kotona en löytänyt ratsastushousujani, joten ratsastin mustilla lökäreillä.
Hensu antoi kiltisti kiinni ja oli normaali hoitaessa. Ainoastaan muutamaan otteeseen poni heitti päänsä ylös.
Hensusta ei lähtenyt paljoa karvaa, josta olin todella onnellinen. Suojitin ponin ja laitoin ohjat kiinni Henun riimuun.

Käynti ja ravi sujuivat ihan ok, etenkin käynti. Ravissa poni alkoi yskiä, joten horjahtelin aika lailla.
Laukka oli taas jotain niin kamalaa, että huhhuh. En uskaltanut hirveästi ajaa ponia eteen, koska housuni hiersivät ja oli epämukava olo ja tasapainoni oli ihan hukassa. Sitten mentiin jäykkää tökstöks laukkaa, mutta selvisin siitä vain yhdellä jaloilleen liukumisella maahan. Horjahdin ja valuin maahan, koska Hensu yskäisi laukassa ja veti näin päänsä alas, otti raville ja pysähtyi. Jälkeenpäin on tosi vaikea sanoa miksi tipuin.¨
Meidän piti vaihtaa hevosia niin, että olisin mennyt Davella, mutta koska housuni tosiaankin hiersivät (laiska ei jaksa etsiä oikeita ridaushousuja, niin kärsikööt) en halunnut enää ratsastaa Hensullakaan.
kooste riimuilusta =)

Taluttelimme poneja pihalla ja metsässä loppukäynnit. Kävimme samalla vähän syöttelemässä poneja, mutta vain pari minuuttia.

Ratsastuksen jälkeen loimitimme ponit ja otimme suojat pois. Emppu ehti irrottaa jo Taavin riimusta ohjat ja piteli Taavia, mutta koska minulla oli pieniä ongelmia irottaa Henun ohjia sen riimusta, Emppu jätti taavin seisomaan Hensun ja seinän väliin riimu ja loimi päällä yksikseen. Kaikki varmaan arvaavat, että nyt tapahtuu jotain.. ja näin on! Taavi lähti käppäilemään pois, mutta otti ravin ja juoksi nurmikolle syömään. Hensu ei edes tajunnut koko tapahtumaa, ennenkuin aloin taluttamaan sitä toisesta ohjasta pihalle, kun Emppu meni hakemaan Taavia takaisin. Emppu käveli edellä, minä ja Hensu perässä (Hensun toinen ohjan pää oli irti riimusta ja talutin sitä ohjista vasemmalta puolelta, vaikka kiinni oleva ohja oli oikeanpuoleinen). Taluttaminen oli vaikeaa ja sitä ei tehnyt yhtään sen helpommaksi se, että Hensu ryntäsi Emppia kohti. Emppu ehti väistää, ettei poni juossut Empun yli. Emppu otti Hensun ja Taavi juoksi kauemmas nurmikolle. Emppu talutti Hensua tarhalle ja silloinhan Taavi otti ja lähti. Se laukkasi ihan täysillä Hensua kohti ja meni seuraavalle ruohopuskalle, joka sijaitsi tarhan edessä. Mervi haki Taavin ja vei sen Empun ja Hensun perässä tarhaan samalla, kun minä olin portsarina tarhassa.

Jäin tosiaan yöksi. Valvoimme jonkunaikaa, mutta nukuimme myös. Aamulla minun piti lähteä jo ennen kymmentä kotiin, koska lähdimme Saloon.
Salossa kävimme kaupoissa ostamassa  minulle mekon serkkuni häihin, jotka olivat perjantaina 10.5.2013 (Onnea Roosa ja Timi <3)
Ostimme myös vähän karkkia ja kaikkea sellaista.
Vastatkaahan kyselyyn, se on nyt tosiaan vaihdettu. Anteeksi hirveästi, kun sitä banneria ei vieläkään ole ilmestynyt. Sorry! Yritän saada ystäväni Seidin meille kylään, jotta saan apua bannerin tekemiseen. :)

Ps. Tuo kooste löytyy myös Youtubesta, mutta koska koneeni ei osannut löytää sitä sieltä, laitoin sen suoraan koneelta tänne. Kuitenkin, jos haluat käydä kommentoimassa videota tai katsomassa sen muutenvaan Youtubesta, tässä linkki sinne =)

5 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Mut miks talutit henuu väärält puolelt, ku hevostha kuuluis taluttaa oikeelt puolelt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kiitos ja en tiiää :) mut kyl mä ainaki aina talutan vasemmalt puolelta? Mun mielestä niitä kyllä kuuluu sillei taluttaa??

   Poista
  3. no riippuu mistä päin kattoo hevost edestä vai takaa, mut edest katottuna oikeelt?:D

   Poista
 2. Nii, no yleensä tarkotan että vasemmalta puolelta, jos oon hevosen kanssa samoin päin. Eli hepan vasen. Eikä se nyt oo noin vakavaa!!!

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!