keskiviikko 25. joulukuuta 2013

#62 Ajoa, ratsastusta, sadetta ja synkkyyttä

Olin Empulla yötä 22-23.12 Eli Sunnuntai päivästä maanantai iltaan. Sunnuntaina kun tulin, Anni oli ratsastamassa Hensulla. Hän juuri lopetteli ja minä pääsinkin sitten jo valmiiksi laitetun ponin selkään. Säädin jalustimia ja omia kamppeita, kun Emppu hoiti pikaisesti Taavin. Menimme jotain rentoja juttuja ympäri pihaa. Hensu oli tosi rento, eikä tuntunut edes vasempaan laukkaan yhtään jäykältä ♥

Hoidettiin ponit pois ja vietiin laitumelle. Siivottiin talli ja haettiin poneille havuja, sekä kuusi. Laitoin kauroihin omenoita ja leipää, sekä kiinnitettiin kahdet havut molemmille karsinoihin. Kuusi jätettiin vielä talliin. Emppu pesi veden ja laitoin heinät. Otettiin ponit sisälle, loimet pois ja  mentiin syömään yms.


 Maanantaina aamulla käytiin laittamassa ponit ulos ja vietiin sunnuntaina hakemamme kuusi laitumelle, sekä aamuheinät. Mentiin sisälle taas löhöilemään ja päivällä lähdettiin ajamaan Hensulla. Viritettiin se oikein juhlaponiksi. Aisoihin kieputettiin punakeltaiset hapsunauhat(?XD), hensulle häntään ja harjaan punaisia nauhoja + letit yms. Ajettiin about. 8-10km pituinen lenkki ja laukattiinkin vähän :) Asfalttitielläkin poni käyttäytyi nätisti. Alkoi sataa ja hoidettiin äkkiä Hensu pois ja vietiin loimi päällä laitumelle.

Myöhemmin siivosin yksin tallin ja viritin yhdet jäljelle jääneet havut karsinoihin, putsasin veden, kannoin neljä ämpärillistä vettä, laitoin kaurat ja heinät, sekä harjasin "käytävän". Emppu hoiti sillä aikaa Taavin ja lähti verkkaamaan. Kun olin siivonnut tallin aloin sitten pitää Empulle estetuntia. Tein kahden esteen sarjan johon sovitettiin kolmea ja neljää askelta. Hypättiin trippeliä, ristikkoa, pystyä, sekä pystyä johon laitoin kaksi satulahuopaa puomin päälle. Taavi tuijotteli huopia, eikä meinannut uskaltaa hypätä niiden yli. Taavi kuitenkin liikkui ihan sujuvasti eteen ja kaikki hypyt tulivat hyvin.





Lähdin sitten ennen yhdeksää kotiin ja kotona vain menin nukkumaan :) Rankat kaksi päivää :P

(Kaikki vanhat kuvat, koska oli niin pimeää ja sateista niin ei haluttu kuvata, eikä olisi oikein jaksettukaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!