lauantai 21. joulukuuta 2013

#61 Vauhtia ja vaarallisia tilanteita...

Olin Empulla perjantaina 20.12. ja ajateltiin mennä jotain pelleilyä/ilman satulaa, koska kumpaakaan ei huvittanut koulu, eikä jaksettu kasailla esteitä sen enempää. (Ollaampas laiskoja =P)

Haettiin ponit hoidettavaksi, minulla Hensu. Hoidin sen aika perusteellisesti, koska oli reilusti aikaa, kun Taavi oli piehtaroinut märässä kurassa ja sen takia sen toinen puoli oli aivan järkyttävän likainen ja kaikenlisäksi märkä.. Empulla meni siis aikaa ensin Taavin kuivaamiseen ja sitten puhdistamiseen. Hensu oli erityisen kiva hoitaa. Kun Taavi saatiin kuivaksi niin varustettiin molemmat ponit. (Satula myös)


Mentiin sitten kävelemään ja alettiin menemään vähän itsenäisesti eri paikoissa koulua. Henu meni ajoittain tosi nätisti, verrattuna siihen, että sillä oli ollut yksi vapaapäivä, eikä se olisi oikein jaksanut keskittyä, nimittäin vauhtia tammalla riitti vaikaa muille jakaa. Otettiin laukannostoja, jotka sujuivat Hensulta tosi tosi vauhdikkaasti. Sain kokoajan olla pidättelemässä, ettei poni lähde alta. 
Pihassa pyöri traktori, jota Taavi tuijotteli ja muutenkin Dave oli aika säpsyllä päällä, niin Emppu ei ottanut satulaa pois, mutta minä otin. Menin  Hensulla samoja koulujuttuja ilman satulaa. Erityisesti temponvaihdoksia, peruutuksia, vähän pohkeenväistöä, erikokoisia ympyröitä ja kahdeksikkoa yms. Hensu oli edelleen tosi energinen ja se satulan pois otto ja Shinen käyttö hoitaessa pian kostautui.. Ehei, en sentään tippunut, mutta kun Hensu lähti alta, niin roikuin vain harjassa ja laukkasin täysillä ylämäen. En laukannut vähään aikaan, vaan menin ravissa pieniä ympyröitä yms, jotta poni taas kuuntelisi. Seuraava laukka oli ihan ok, mutta edelleen vauhdikas. Annoin sen sitten vähän purkaa energiaa laukkailemalla "vähän" kovempaa. 

Yhden rauhallisen laukan jälkeen menin loppuverkaksi ravissa nelikulmiota ja soikiota. Emppu kasasi            n. 70cm pystyn, koska Taavi oli energisellä tuulella, niin Emppu halusi hypätä. Pari kolme hyppyä tuli ihan hyvin, mutta seuraavalla kerralla ei mennyt ihan niinkuin piti.. Taavi nimittäin säikähti sitä traktoria ja veti heti esteen jälkeen pukkisarjan ja ilmeisesti jotain kiemurteli, kun Emppu lensi satulan eteen. Emppu tippui istualleen Taavin eteen ja otti ponin kiinni heti. Emppua ei sattunut. Taavi säikähti uudelleen tarktoria ja veti pukkilaukkaa miniympyrällä Empun ympärillä. 

Emppu meni esteen vielä pari kertaa ja loppuverkkaili, niinkuin minäkin. 
Oli kiva ratsastus! :) 
(Vanhat kuvat, ei kuvattu lainkaan eilen)

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus !:) Lottakin on aivan pölyssä ja kurassa kun mennään hakee se tarhasta !:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ja nyt on niin hirveän kuraista, että on ihme jos hevonen olisi täysin puhdas :P Laitumenkin portin edusta on aivan älyttömän kurainen :/ (Tänään onnistuin saamaan saappankin sinne jumiin ja astuin sitte upouusilla villasukilla sinne mutaan X( ei kivaa....)

      Poista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!