tiistai 18. helmikuuta 2014

#70 Ratsastelua

Perjantaina 14.2 Sofia tuli meille. Menimme sitten ratsastamaan Empulle. Emppu tuli meidät hakemaan ajaen Hensulla. Ajoimme sitten Empulle ja minä kävin Sofian kanssa hakemassa Taavin. Hoidettiin se ja ruuna jaksoi sählätä minkä ehti.. Se oli rasittavalla tuulella. Emppu laittoi sille suitset ja minä ratsastin Hensulla ihan hetken ilman satulaa loimella. Kun Taavi oli varustettu, Sofia talutti sen tarhaan ja minä palautin Hensun laitumelle.



Siivosin molemmat karsinat, lisäsin puruja, vettä ja laitoin heinät ja kaurat valmiiksi. Sofia ratsasti silläaikaa ja Emppu piti hänelle tuntia. En tiedä paljoa mitä he tekivät, koska en paljoa talliin kuullut. Sofia teki paljon käyntityöskentelyä ja oppi ihan hyvin kenventämään. Taavi oli laiska ja rasittava kun nousin selkään. Otin keskiympyrällä muutaman laukannoston jotka muutaman raipanlyönnin, joista seuranneiden pukkien kautta nousivat ihan hyvin. Taavi oli ihan reipas, kunhan sai aluksi vähän pukitella. Otin loppuraveja ja loppukäynnit. Kun jäin Taavin kanssa kahden kentälle kaikkialla olikin paljon kaikkea pelottavaa. Esimerkiksi Pajan luona pimeydessä oli jotain pomppimisen ja tuijottelun aihetta, sekä rapisevassa pellissä oli ihan kauhuloikan aihetta. Otin ohjat ja ponin kuulolle takaisin, jonka jälkeen kävelin loppukäynnit.



Sunnuntaina 16.2. Menin iltapäivällä Empulle yöksi. Ratsastimme tarhassa ja vähän hyppäsimme. Menin aluksi Taavilla, joka oli ihmeen reipas ja mukava. Vaikka tulikin muutava pukki ja tuijotteli, sekä loikka ja äkkijarrutus, se oli ihan mukavan oloinen. Hyppäsimme n.20cm kokoista pystyä, jonka suoritimme Taavin kanssa hyvin. Vaihdettiin hevosia ja tulin Hensulla. Vauhtia sillä riitti ihan liikaa, mutta kieltoja ei tullut yhtäkään. Olin tyytyväinen poniin ja menin loppuverkan. Hoidettiin ponit pois ja jäin yöksi. 
Maanantaina menimme maastoon. Menin Hensulla. Se oli ihanan reipas ja varma niinkuin aina. Laukattiin ihan täysillä yksi ylämäki ja se oli vain niin ihanaa. Hensu on kyllä niin paras poni, ettei kukaan ♥

vanhat kuvat

2 kommenttia:

  1. käytkö vielä tunneilla perras?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu käyn, mutta nyt en ole päässyt pitkään aikaan, kun menemme aina porukalla täältä perämetsästä Perniöön, niin huonojen ajokelien yms yms, takia ei olla nyt pitkään aikaan menty. Mutta käyn siellä kymppikorttini loppuun, enkä sitten tiedä alanko käymään Somerolla vai miten, mutta siis ainakin tällähetkellä nyt käyn :D <3

      Poista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!