torstai 27. maaliskuuta 2014

#75 Laikulla Esteitä18.3.2014♥

Olin siis tiistaina Reetan kanssa tallilla ja Reetta piti minulle hyvän estetunnin. Koulusta menin suoraan tädilleni ja lähdimme aika pian hakemaan Reettaa ja Niinaa. Tytöt haettuamme suuntasimme tallille ja ensimmäiseksi kävin Repen kanssa hakemassa Laikun tarhasta. Vietiin Laikku talliin ja hoidettiin käytävällä. Karvanlähtö oli alkanut, joka ei ollut kylläkään kovin mukavaa :P

Harjaamisen jälkeen heitettiin kamat päälle ja suunnattiin kentälle. Niina meni ensin Laikulla alkukäynnit, kun kävin moikkaamassa Saimaa, joka kyyhötteli pihattonsa perällä. 

Rakkaani♥
Reetta vähän piti Niinalle tuntia ja neuvoi. Hän meni ympyrällä kolmea puomia, jotka me Repen kanssa aseteltiin suurelle ympyrälle. Niina teki paljon käynti-ravi-seis siirtymisiä. Kun Niina oli molemmissa suunnissa mennyt käyntiä ja ravia, vaihdettiin kuskeja ja minä pomppasin selkään. Lyhennettiin jalustimet estejalustimiksi. Tein samoja asioita ympyrällä kuin Niina, keskittyen aktiivisiin askeliin ja sujuviin siirtymisiin. Laikku oli tahmea, mutta kulki ihan hyvin loppujen lopuksi. 

Seuraavaksi otettiin laukkasiirtymisiä, jotka sujuivat tahmeasti, mutta kuitenkin ihan hyvin. Aloitettiin sitten ravissa tulemalla pientä pystyä, joka sujui ihan hyvin. Laukassa seuraavaksi ja sitten vaihdettiin suuntaa. Hypyt olivat hyviä, vaikken itse osannut kovin hyvin Laikkua ratsastaa, kun se on niin erilainen, kuin esim. Hensu tai Taavi.


mun ilme on vähä epäinnostunut :P

Esteitä korotettiin ja tultiin laukassa pystyä. Hypyt olivat hyviä, vaikka Laikku muutamia kertoja ajautuikin ihan juureen, vaikka yritin sovittaa askelta. Seuraavaksi hypättiin kahta estettä melkein uralla. (uralla oli lunta/jäätä, joten hypättiin vähän uran sisäpuolella) Esteet sujuivat hyvin ja korotettiin hetken päästä. Kun Laikku alkoi hidastella enemmän, käytin ihan kunnolla raippaa, josta seurauksena olikin pukki.


Pukkeja tuli tunnin aikana kaksi, mutta niissä oli aika helppo pysyä. Tultiin muutamaan kertaan ensin 60cm pysty ja siihen perään 70cm pysty. Lopuksi esteet nousivat 80-90cm korkeuteen ja niistäkin selvittiin hengissä yli. Itse jäin muutamassa hypyssä jälkeen, mutta sain asennon korjattua ja yritin uudelleen.

Jäin jälkeen
80cm
Kokonaisuudessaan tunti oli oikein mukava ja onnistunut. en olekaan yli 60cm korkuisia hypännytkään kuin ties milloin  viimeksi, niin oli kiva päästä pomppimaan vähän suurempia. Laikku oli ihana ja tulen sillä vielä hyppäämään uudelleen ♥Kiitos Reetalle ihanasta ja opettavaisesta tunnista, sekä kuvauksesta.

Kooste:Reetta meni Laikulla vielä esteitä ja vähän koulua ja minä räpsin sitten kuvia heistä. Ovat kyllä tosi toimiva pari!
Seuraava postaus tulee kahdesta edellisestä ratsastuskerrasta, joista yritän muistaa pian kirjoittaa, ettei jää kokonaan unholaan. :)
Kommenttia ihmeessä mitä piditte!
Ps. Ihana uusi banneri saapunut ♥ Suuret kiitokset Seidille! :3♥♥

1 kommentti:

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!