torstai 4. syyskuuta 2014

#90 Ratsastusta ilman satulaa :)

Olin sunnuntaina 24.8.2014 Jennan kanssa tallilla. Mentiin kyydillä tallille ja haettiin hevoset laitumelta. Itse talutin Wiskon, joka olisi kovasti halunnut ravata tai jäädä syömään. Laitettiin kentälle väliaita ja päästettiin hevoset eri puolille vapaaksi. Jenna pääasiassa hoisi Wiskon, mutta autoin jonkun verran. Harjailin myös Tajua. Laitettiin Wiskolle suitset ja Jenna kapusi ensimmäisenä kyytiin.
Alkukäyntien jälkeen pidin Jennalle jotakin tunnin tapaista. Yritin keksiä suht. monipuolisia tehtäviä, temponvaihteluista, kiemuroista, kahdeksikoista ja pohkeenväistöistä taivutteluihin. Wisko oli tahmean oloinen, mutta Jenna sai sen hyvin reipastumaan loppua kohden. Kun Jenna oli verkkaillut ja tehnyt eri tehtäviä ravissa ja käynnissä kumpaankin suuntaan, Wisko sai hetken kävellä löysemmällä ohjalla. Sitten Jenna otti sen takaisin kuulolle ja alettiin työskentelemään laukkatehtävien parissa. Aluksi vain reipasta laukkaa uralla ja siitä pikkuhiljaa ympyröiden kautta siirtymisiin. Vaihdettiin suuntaa ja laukkailtiin toiseen suuntaan. Wisko alkoi reipastua ihan kiitettävästi ja Jenna sai siltä tosi kivoja pätkiä aikaiseksi.

Kun Jenna oli ratsastellut puolisen tuntia, antoi Wiskon kävellä silläaikaa, kun itse laitoin varusteeni. Vaihdettiin ratsastajaa ja Jenna alkoi kävelemisen jälkeen pitää minulle tuntia. Tehtiin lisäyksiä, keskiraviharjoituksia, peruutuksia yms. aika perus tehtäviä. Wiskolla oli kivat askeleet sekä tosi pyöreä selkä. Ruunaa oli kiva ratsastaa ja vaikka välillä piti muistutella raipalla, niin oli tosi paljon reippaampi kuin Jennalla.
Vaihdeltiin suuntaa ja tultiin myöhemmin laukkaympyröitä ja kokeiltiin laukanvaihtoa. Wisko ei vaihtanut muutamalla ensimmäisellä yrityksellä. Jenna tuli juoksutusraipan kanssa Wiskon takaa ja poni ei oikein tykännyt siitä. Veti pään maahan ja itse istuin jo harjan päällä, kunnes sain pään vedettyä ylös. Poika ei sitten pukittanutkaan vaan tyytyi ottamaan käynnin. En siis pudonnut ja yritin vielä vaihtoa. Wisko vaihtoi kerran, mutta lähti äkkinäisesti väärään suuntaan, ikäänkuin jatkaen samaa kierrosta vastalaukassa :D
Otin yhden vaihdon ravin kautta ja kiitin ponia. Ravailin pitkät loppuravit ja sitten kävelin.


Hoidettiin Wisko pois ja varustettiin Taju. Minä menin ensin tamman selkään ja Jenna kuvaili Wiskoa väliaidan toisella puolella. Aloitin Tajun kanssa pitkillä alkukäynneillä vähän molempiin suuntiin, kunnes keräsin ohjat ja aloitin taivuttelemalla. Tein muutaman kiemuran ja paljon ympyröitä ja pysähdyksiä molempiin suuntiin. Jenna saapui paikalle vasta kuin aloitin ravitehtävät. Menin Tajulla itsenäisesti ravissa kiemurauria kahdesta viisikaariseen, sekä erikokoisia ympyröitä ja siirtymisiä. Ravasin toiseen suuntaan ja annoin tamman kävellä. Otin parin minuutin päästä ohjat ja hepon kuulolle. Ravailin pari pääty-ympyrää, jonka jälkeen nostin vasemman laukan.

Jäin keskiympyrälle laukassa ja sain Tajun lopuksi hieman rentoutumaan, jonka jälkeen otin ravin ja kiitin. Vaihdoin suuntaa ja nostin oikean laukan. Jäin taas keskiympyrälle ja vauhtihirmulla oli välillä jo vähän liian kova vauhti. Sain vähän rauhallista laukkaa ja otin raviin ja kiitin. Sitten ravailin ja vaihdettiin ratsastajia.

Jenna meni Tajulla suht. samanlaisia tehtäviä, eli paljon ympyröitä ja siirtymisiä sekä laukkasi keskiympyrällä. Tajulla oli tosi paljon vauhtia, mutta Jenna sai sen hyvin pysymään rauhallisena. Loppuverkkailun jälkeen Jenna ratsasti Tajun laitumelle ja minä nappasin Wiskon taluttaen.
Kun hevoset oli laitumella, hoidettiin kummankin suitset ja vietiin kaikki kamat paikoilleen. Meitä tultiin hakemaan ja menin sitten Jennalta pyörällä kotiin. Kiva tallitpäivä :) (Anteeksi postaustauko! Paljon koulukiireitä yms. joten jäänyt koneella oleminen vähemmälle. Yritän pysyä nyt aktiivisena :D ja Kiitos tuhannesti kaikille lukijoilleni! Teitä on kertynyt miltei nelisen kymmentä!♥)

2 kommenttia:

  1. hyvä postaus............ tee videoita lisää!!!!!!!!!!!!! ne on hyviä ja my däyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ja teen videoita, kun ehdin ja on aihetta :) teen tässä lähiaikoina kyllä My Dayn kun sitä on jonkun verran toivottu :)

      Poista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!