lauantai 6. syyskuuta 2014

#91 Laikulla leikkejä

Olin torstaina 28.8.2014 Hovitallilla Reetan kanssa. Saimalla oli liikuttaja jo siksi päiväksi, joten päädyttiin menemään Laikku puoliksi. Haettiin ruuna laitumelta ja tuotiin käytävälle hoidettavaksi. Hoideltiin Laikku, jonka jälkeen suojitus ja suitset. Mentiin siis ilman satulaa puomeja, leikkejä ja yhtä estettä, sekä jumppasarjaa.Rakentelin tehtäviä silläaikaa kun Repe verkkasi Laikkua käynnissä ja ravissa. Sanelin sitten tehtäviä joita ratsukko tuli. Radalla oli puomeja, jumppasarja, este ja ravipuomit, joista keskimmäinen oli korotettu. Laikku oli aluksi vähän tahmea mutta reipastui kyllä. Kun Repe oli tullut ravissa tehtäviä, jatkettiin laukassa. Laukassa aloitettiin jumppasarjan tuleminen. Laikku tuli hyvin ja eteni mukavasti. Repe tuli vielä estettä korotettuna, välillä ilman ohjia.Kun Repe oli ratsastanut puoli tuntia, vaihdettiin ratsastajia. Hain ensin vähän tuntumaa hevoseen ympyröillä, siirtymisillä ja puomeilla. Laikku oli oikein kiva ja tulin ravissa muutaman kerran puomit ja ravipuomit. Vaihdoin suuntaa ja tulin samoja tehtäviä, sekä pääty-ympyröitä.

Otin laukannoston käynnistä, joka onnistui hyvin. Jatkoin laukassa esteelle ja jumppasarjalle. Vaihdoin suuntaa ja tulin puomit laukassa. Menin ravia ilman ohjia, kädet sivuilla, kypärän päällä tms. Tulin radan pari kertaa, jonka jälkeen hypättiin estettä korotettuna, välillä ilman ohjia kädet sivuilla. Loppuverkkailin rauhallisesti ja kävelin pitkät loppukäynnit.


Ratsastuksen jälkeen vain hoidettiin laikku pois ja annettiin heinää. Odotettiin että kyyti tuli ja lähdettiin tallilta.
Kooste ratsastuksestani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!