sunnuntai 9. marraskuuta 2014

#95 Koulua ja lisää koulua :D

8.11. Mentiin siis Empun kanssa koulua. Minä menin ilman satulaa Hensulla, Emppu satulalla Namulla
Alkukäyntien jälkeen tein paljon erikokoisia voltteja. Taivutukset sujuivat kivasti ja Poni kulki tosi hyvin ja rennosti. Molempiin suuntiin ravi meni hyvin, vaikkakin välillä takajalat olisivat voineet olla vähän paremmin käytössä. Myls kahdeksikot sujuivat kivasti ja sain ratsastettua koko kahdeksikon ilman että pää nousi edes suoristuksessa ylös (niinkuin minulla ratsastaessa kahdeksikkoa yleensä käy)

menin siis ilman satulaa, mutta nämä kuvat on otettu vajaa vuosi sitten

Myös kiemurat sujuivat kivasti, sekä siirtymiset ravista pysähdykeen ja pysähdyksestä raviin. Hensu oli kivasti kuulolla koko ajan. Tein myös muutamia pohkeenväistöharjoituksia, jotka sujuivat oikein hyvin aina välillä. Joskus poni taipui ihan liikaa oikealle, eikä oikein ollenkaan väistänyt. Joskus taas meni oikein kivasti väistäen hyvin.

Laukassa jäin keskiympyrälle ja pyrin vain saamaan sieltä sen pään vähän alemmas ja ponin taipumaan kunnolla laukassa ja myötäämään. Sain muutaman kivan ympyrän ja toistin saman toiseen suuntaan. Poni ei ollut yhtään jäykkä ja nostot onnistuivat hyvin myös käynnistä.



Hensu meni superhyvin ja olin tosi ylpeä ponista, vaikkakin enemmän itsestäni, kun sain sen kulkemaan nätisti pitkiäkin pätkiä :) Koska Hensu kyllä osaa, mutta itse en niinkään. :P

Tänään mentiin myös tarhassa samoilla ratsuilla, kuin eilen, mutta molemmat ilman satulaa. Meillä oli pujottelu, sekä kaksi tynnyriä, joiden päältä oli tarkoitus siirtää harja tynnyriltä toiselle. Hensun kanssa harjaleikki sujui käynnissä hyvin, ravissa ei sitten enää ollenkaan. Hensu lähti väärään suuntaan, kun kurotin harjalle ja pudotinkin ratsastuksen aikana varmaan harjan kymmenen kertaa maahan =P

Laukassa sain miljoonien yrityskertojen jälkeen molemmista suunnista harjan käteen, mutta palautin sen käynnistä, koska laukassa harjan laskeminen toiselle tynnyrille oli meille liian haastellista. Menin hetken sivuttain käyntiä, jonka jälkeen menin vielä pujotteluja muutaman kerran.


Lopuksi sitten otin ponin kunnolla kuulolle ja hain sen rennoksi käynnissä ja ravissa. Sain kivoja pätkiä ja poni oli taas oikein kiva. Otin laukkaa molempiin suuntiin, tarkoituksena ratsastaa laukkaa paremmaksi ympyrällä, niin että poni kulkisi nätisti. Sain pienet pätkät molempiin suuntiin ja loppuverkkailin ravissa. Mentiin kävelemään loppukäynnit vielä pihalle.


Ei kuvattu kummastakaan ratsastuksesta, joten saitte tyytyä vanhoihin kuviin :P

1 kommentti:

  1. Haastoin sinut mukaan Blogitallin viikkohaasteeseen:)
    http://kaksimaailmaa.blogspot.fi/2014/11/268-blogihaaste-harrastusanalyysi.html
    ohjeet haasteeseen löytyy tuolta postauksesta :)

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!