keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

#111 Hensuilua :)

Emppu oli koko viimeviikon rippileirillä. Repe oli meillä tiistaista keskiviikkoon yötä ja suunitelmissa oli käydä molempina päivinä liikuttamassa Hensu ja Namu. Keskiviikkona oli kuitenkin tosi tuulinen ja sateinen päivä, joten päästiin ratsastamaan vaan tiistaina.

Tiistaina mentiin Repen kanssa laitumella ja Hensu oli oikein mukavan tuntuinen. Mitään kuvamateriaalia ei valitettavasti ole meidän ratsastuksista. Repellä ja Namullakin meni oikein mukavasti :) Namulla oli virtaa niinkuin aina :P Tein Hensulla pohkeenväistöharjoituksia ja paljon siirtymisiä. Hensu oli kaikinpuolin tosi miellyttävä ratsastaa. Laukassa tehtiin muutamat pääty-ympyrät ja poni ei mennyt yhtään hassummin =)

vanhempi kuva
Kävin yksin liikuttamassa Hensun vielä torstaina ja sunnuntaina.                                                 Torstaina tein paljon kahdeksikkoharjoitusta kaikissa askellajeissa ja Hensu oli tosi reippaalla päällä :D Harjasin myös Namun ja laitoin ötökkämyrkkyä ja sitten taluttelin tammaa ehkä 15minuuttia. Kävelin sen kanssa laidunta ympärin molempiin suuntiin ja sitten ravattiinkin kierrokset molempiin suuntiin. Namulla oli vauhti päällä, mutta ihan hyvin sujui. Lopuksi mentiin Namun kanssa laitumen metsäplänttiin ojan yli ja päästin tamman siellä irti. Namu meni toisesta kulkureitistä pois metsästä ja hyppäsi ihan järjettömällä hypyllä pikkuisen märän ojan yli :D Laukkasi häntä hulmuten ja pukitellen Hensun luo ja sinne ne jäivät tyytyväisenä syömään ruohoa, kun lähdin kotiin :)

Sunnuntaina hain molemmat sisälle ja harjasin molemmat. Hoitanisen jälkeen päästin Namun irti ja varustin Hensun. Päätin mennä ilman satulaa ja sitä päätöstä kaduin jo heti aloittaessani alkuravit, koska muistin, että olin laittanut Hensun karvaan kiillotusainetta, joka on todella liukasta :D Hensulla oli muutenkin tosi paljon energiaa ja jos ponilta olisi kysytty, oltaisiin varmmaan laukattu koko ajan :P Menin ihan koulua itsenäisesti ja Hensu oli oikein kivan tuntuinen taas =) Kuunteli hyvin ja meni kokoajan nätisti. Harjoiteltiin paljon siirtymisiä ilman että pää nousisi ja saatiin lopuksi aika kivoja siirtymisiä :) Laukattiin muutama ympyrä ja laukassakin se meni oikein kivasti. Hoidin lopuksi ponin pois ja siivosin tallin.


Maanantaina Emppu oli tullut kotiin iltapäivällä ja heti suunnattiin Enskan kanssa empulle. Hoidettiin hevoset kuntoon ja mentiin tarhassa ja laitumella vähän sikinsokin. Emppu sai päähänsä irroittaa kokonaan Namulta jalustimet, joten minäkin tein saman. Mentiin siis koko ratsastus alkukäyntejä lukuunottamatta ilman jalustimia. Myöhemmin laitumella niitä olisi kyllä kipeästi kaipailtu, mutta se oli sitten voi voi :D Hensun kanssa aluksi väännettiin jonkun aikaa koulua ja sitten vaan rennosti puksuteltiin. Laitumella laukkailtiin ja annoin ponin vähän mennä lujempaakin. Hensu oli niin iloisen oloinen ja tuntuinen ja niin oli ratsastajakin♥

Kuvista kiitokset Empulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!