maanantai 6. heinäkuuta 2015

#113 Namulla ratsastusta jälleen :)♥

Pahoittelut siitä, että postauksia ei taaskaan ole tullut säännöllisesti... Nyt kesällä on ollut niin paljon kaikkea ettei oikein ole ollut aikaa postailla :/ Nyt yritän edelleen panostaa enemmän blogiin :) Kiitokset teille jotka jaksatte lukea blogiani ja kommentoida :)♥

Menin siis Oonan tunnilla taas Namulla 17.6. Tunnin aikana keskityttiin istuntaan ja täsmällisyyteen. Namu oli oikein mukavan oloinen alusta lähtien ja sitä oli tosi kiva ratsastaa. Tehtiin pysähdystä ympyrällä tolppien väliin, pysähdystä aitatolpan kohdalle sekä pääty-ympyrää molempiin suuntiin. Namun kanssa pysähdykset eivät aina osuneet tolppien väliin, mutta kun tajusin käyttää enemmän istuntaa pysähdyksessä, pysähdyksien tarkkuus parani huomattavasti. Oonalla ja Hensullakin meni tosi kivasti. 


Ei se nyt ihan tolppien kohdalla oo :P

Alkuverkkajuttujen jälkeen laitumelle ratsastamaan. Ravailtiin paljon ja emppu otti vuorotellen
 kummankin aina ympyrälle, jolloin keskityttiin istuntaan. Kun Oona oli ympyrällä, keventelin suurta ympyrää jonkun matkan päässä pidemmässä ruohossa. Namun kanssa oli tosi ihanaa ratsastaa "itsenäisesti" vaikka olihan siinä Emppu kokoajan lähellä. Jotenkin vaan ei tarvinnut yhtään ajatella mitään ja sai vaan keskittyä siihen keventämiseen.


Kun olimme Namun kanssa Empun silmien alla, piti keskittyä istumaan istuinluiden päällä ja pitämään jalka oikeassa kohdassa. Namu oli tosi miellyttävä ratsastaa ja jäi tosi hyvä fiilis. Mentiin molempiin suuntiin ja siirryttiin laukkamaan. Laukassa tein muutaman ympyrän ja taas sai keskittyä siihen istumiseen, sekä käsien pitämiseen samassa tasossa. Vasen laukka nousi pukin kautta, oikea oikein kivasti. Tunnista jäi kaikinpuolin mahtava fiilis♥

Menin namulla Oonan tunnilla myös 1.7. Keskiviikkona, jolloin aiheena oli puomitehtävät ja esteet. Tunnilla mentiin pujottelua, käynti ja ravipuomeja, voltteja, sekä puomivolttitehtävää. Namu oli todella energinen alusta lähtien. Käynnissä se ei meinannut jaksaa pysyä, mutta saatiin ihan kivat käyntitehtävät kyllä aikaiseksi. Pujottelussa keilattiin pari tolppaa kun ei oikein ulkoavut pelanneet, mutta pääsimme kyllä ihan onnistuneestikkin kiertämään ne purkit :D

Näin se pujottelu hoidetaan
Toisessa tehtävässä tultiin kahden tolpan välistä ja tehtiin voltti toisen tolpan ympärille, ohjattiin uudelleen tolppien väliin ja tehtiin voltti vasemmalle, jonka jälkeen taas tolppien välistä kohti käyntipuomeja, puomien jälkeen käännyttiin joka toinen kerta oikealle, joka toinen kerta vasemmalle. Namun kanssa tämä tehtävä sujui oikein kivasti. Tultiin ravissa samaa tehtävää, jättäen voltit pois. Eli ohjattiin vain tolppien välistä ja ylitettiin puomit. Tulin tätä Namun kanssa harjoitusravissa ja sekin sujui oikein mukavasti.Namu ei oikein malttanut kävellä Oonan suorittaessa tehtäviä, eikä Namua oikein muutenkaan huvittanut totella selässä keikkuvaa, ohjissa roikkuvaa tyyppiä, joka olisi halunnut kääntyä oikealle. Noh, pitänee se kai myöntää että muutama kyynel siinä pääsi, kun tuntui vaan siltä, että en vain yksinkertaisesti osaa ratsastaa yhtään.. En ole kyllä pitkään aikaan itkenyt hevosen selässä, mutta siinä vaiheessa kun on ratsastanut 5 vuotta, ratsastaa tutulla hevosella, vaikkakin pitkästä aikaa, eikä saa hevosta pysymään siinä askellajissa kuin haluaisi, eikä kääntymään sinne minne pitäisi, pitämään jalustimia jalassa tai muutenkaan mikään ei tunnu onnistuvan, on tajuttoman kuuma ja muut huolet pyörii päässä, ei se kovin kivalta tunnu. Siinä vaiheessa vaan tuntuu siltä, että haluaisi tulla alas ja antaa jonkun osaavamman ratsastaa, varsinkin kun ajattelee, että kohta pitäisi laukata ja hypätä esterataa.. Kun ei edes perusasiat onnistu niin se tuntuu mahdottomalta ajatukselta..

kaikki ei menny ihan niinku piti...
Kävelin Namun kanssa hetken ja taputtelin sitä ja yritin rauhoittua, pääsin ajatuksistani yli ja lähdin avoimin mielin tekemään ravissa puomivoltti tehtävää. Ympyrällä oli neljä puomia ja jokaiseen väliin tehtiin voltti ulospäin. Selviydyimme tehtävästä yllättävän hyvin ja olin todella tyytyväinen. Tultiin kaikkia tehtäviä peräkkäin ja meillä sujui Namun kanssa oikein kivasti. Olin tyytyävinen rataan ja annoin Namulle pitkät ohjat.

Oona hoiti Hensun pois Empun kanssa ja jäin Namun kanssa kävelemään ympäri laidunta. Aiemmat ajatukset jäivät kauas taa ja aloin todella innostua ajatuksesta, että pääsisen pitkästä aikaa hyppäämään ihan kunnolla. Emppu tuli pian ja kokosi esteet. Pääsimme sitten laukkaamaankin, joka tuntui tosi hyvältä. Molemmat laukat nousivat oikein hyvin ilman pukkeja ja vauhtikin pysyi hallittuna. Aloitimme verkkahypyillä molempiin suuntiin. Oikeaan kierrokseen tulin pari kertaa nousuokserin, jonka korkeus oli ehkä 40-50cm. Hypyt menivät oikein kivasti vaikka vauhtia olikin välillä aika paljon. Vasempaan kierrokseen tultiin verkaksi okseri, joka oli ehkä 60cm korkea. Tultiin sekin pari kertaa ja olin tyytyväinen hyppyihin.


Tultiin kolmen esteen rataa, jossa ensin tultiin oikeasta kierroksesta nousuokseri. Seuraavaksi kaarre oikealle ja pysty (ehkä 50cm), pystyn jälkeen kaarre vasemmalle ja okseri(ehkä 60-70cm). Pystyn jälkeen laukat vaihtuivat hyvin, mutta toisella kerralla vauhti kasvoi jo liikaa. Jouduin pari kertaa kääntämään namun ympyrälle, jonka jälkeen jatkoin vielä viimeiselle esteelle. Viimeisestä radasta jäi ihan voittajafiilis♥ Pitkästä aikaa hypännyt kunnolla, Pitkästä aikaa Namulla ja alkutunnin ajatusten jälkeen tuntui ihan järkyttävän hyvältä ajatella että selviydyin =)


Istunnassa taas p i k k u s e n hiottavaa..

Taluttelin Namua loppukäynnit (oli muuten paita aivan läpimärkä hiestä, olin mä jotain siellä selässä tehnyt ilmeisesti xd) Viilennettiin Namu, jonka jälkeen lähdin aika pian kotiin päin.

turvaliivin kuva selässä xD

Kuvista iso kiitos Empulle :) 

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Oli kiva lukea :')

  VastaaPoista
 2. Tuo kuva, jossa sun mielestä ei osunut pysähdys kohdalleen, oli juuri niitä onnistuineita :D Ratsastaja on siinä tolppien kohalla ;)

  Ja niin, tosi hienosti meni etenkin nuo hypyt, Namu osaa olla aika kamala ratsastaa sille päälle sattuessaan :D Olisit sä voinut vähän videotakin julkaista ;)

  VastaaPoista
 3. Vitsit et sulla on kiva esteistunta! siistin näköstä menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :D Se on kyllä ihan järkyttävä omasta mielestäni varasinkin kun en ole päässyt paljoa hyppäämään

   Poista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!