keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

#127 Kesäloma!♥

Tosiaan, kesäloma on alkanut ja olen jälleen laiminlyönyt blogin ihan täysin.. Materiaaleja on jonkinverran ratsastuksista ja ajattelin antaa kuvien kertoa enemmän, etten kovin yksityiskohtaisesti ratsasteluista selittele, mutta kuitenkin pääpiirteittäin. (Teksti vähän sekoilee joissain kohdissa, vaikka yritin en saanut sitä takaisin normaaliksi :/ )

 Olin loppukeväästä Perniössä estetunnilla Pallerolla, josta ei tosin ole materiaaleja. Repe oli mukana tunnilla Sissillä ja vaikkei hypättykään kovinkaan isoja tai paljoa, jäi tunnista kiva fiilis ja Pallero oli tosi mukava ratsastaa. Repellä ja Sissilläkin meni hyvin :D

vanhoja kuvia Pallerosta


Ennen kesälomaa hyppäsin parisen kertaa Taavilla ja menin itsenäisesti ilman satulaa puomeja :) 
30.5. Sain Empulta viestin että olisi mahdollisuus tulla vähän hyppäämään ponilla rataa. Tartuin tilaisuuten ja koulun jälkeen suuntasin Empulle.


Verkkailin aika nopsaan, kävelin jonkun aikaa ja tein paljon siirtymisiä ja ympyröitä, kunnes aloin tulemaan ravipuomeja molempiin suuntiin ja kahdeksikkona. Taavi oli ajoittain oikein kiva, välillä vähän tahmea.


Otin laukkaa molempiin suuntiin, ajatuksena saada poni vain laukkaamaan aktiivisesti eteen. Laukkojen jälkeen kävelin hetken, kunnes alettiin tulemaan lankkuristikkoa ensin ravissa. Siihen tuli yksi kieltokin, mutta muuten poni tuli esteelle hyvin. Sitten otettiin lähestyminenkin laukassa ja hypyt sujuivat ihan hyvin. Kun oltiin tultu ristikko muutamaan kertaan molemmista suunnista hypättiin rata.
Rataan kuului okseri, pysty, yhden askeleen sarja(pysty, okseri), linja (kapea pysty, lankkuristikko) ja tynnyri. Kaikki radat olivat loppujenlopuksi ihan hyviä ja olin tyytyväinen. Loppuverkkailin ravissa, jonka jälkeen pitkät ohjat ja taputukset ponille.


 linjan ensimmäinen osa

radan viimeinen este (huomaa kyllä taas kuskin istunnasta, ettei ole vähään aikaan hypätty ainakaan opettajan kanssa)
sarjan A-osa

sarjan B-osa (lopuksi 70cm)


Hieno poni♥ Kuvista kiitos Empulle!!:D


21.5. Menin Empun kanssa samaan aikaan vähän kavaletteja/pieniä esteitä. Taavi oli kovin laiska, mutta lopuksi olin ihan tyytyväinen rataamme =) Lopetin aikaisemmin kuin Emppu ja nostettiin hänelle ja Namulle esteet metriin astim ja hyvin meni :D

videota hypyistä :)

 Otettiin meistä lopuksi kuva :D

eikä se ollut ihan helppoa, kun ponilta piti aiemmin riisua suitset, ettei se vapaana ollessaan sotkeudu ohjiinsa.

Menin taavilla 23.5 itsenäisesti ilman satulaa puomeja :) Taavi oli aika laiska, mutta ratsastus meni kokonaisuudessaan ihan kivasti. Sain tehtyä pari kivaa laukanvaihtoakin ja ratsastettua pari kertaa ihan hyvin läpi keksimäni radan. 

video puomeiluista =)

Olin ystäväni Jennyn luona kesäloman ensimmäisellä viikolla ja tiistaina 7.6. kävin ratsastamassa kahdella suomenhevosella ystävämme Maisan luona. Menin Stellalla ja Valtsulla, molemmilla vain jonkun aikaa köpöttelyä, koska hepat olivat juuri olleet laidunlomalla, Stella on kyllä yksi niistä harvoista suomenhevosista, joista oikeasti pidän todella paljon♥ Valtsukin yllätti minut positiivisesti ja molemmilla ratsastelut meni ihan mukavasti :)^^ Stella♥♥


^^Valtsu♥ Kuvista iso kiitos Jennylle! :)
Taavi on siis nyt Laikun kanssa laitumella :) Olen jonkunverran käynyt ratsastamassa Taavia ja Laikkua viimepäivinä, mutta esimerkiksi maastoiluista ei ole materiaalia. Empun kanssa oltiin ratsastamassa yhtenä sunnuntaina, kuvat on siltä päivältä.
Söpöset ruunat♥


Emppu ja Läiskä :)

Emppu ja Taavi ♥
Molemmat näyttää kovin keskittyväisiltä xD  
Kuvista kiitos Repelle! :)

Kuvattiin Laikun ja Taavin laitsalla Empun ja Repen kanssa Lyhytelokuva, joka ei tosin ole kovin laadukas :P

lyhäri

4 kommenttia:

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!