lauantai 2. toukokuuta 2015

#105 Laikulla ratsastelua :)

Ensinnäkin pahoittelut miltei kuukauden mittaisesta suunnittelemattomasta tauosta täällä blogin puolella. Tuntuu että aloitan jokaisen postauksen pahoittelemalla sitä, etten oli kirjoittanut.. Mutta en halua, että blogista tulee pakkopullaa, joten kirjoitan silloin kuin on fiilistä kirjoitella. Tietysti pyrin kirjoittelemaan mahdollisimman usein. No, kuitenkin nyt asiaan :P

Olin Reetalla yötä 10-11.4. Menin perjantaina suoraan koulusta kävellen Repelle ja siitä aika pian vaihdettiin tallivaatteet päälle ja purin vähän kamojani. Lähdettiin autolla Subwayn kautta tallille. Haettiin subista leivät mukaan, jotka syötiin tallilla.

Hain Laikun tarhasta ja alettiin yhdessä hoitamaan sitä. Laitettiin kaikki peruskamat ja sivuohjat mukaan. Repe ei siis voinut ratsastaa, koska hänellä oli polvi kipeä ja kepit.

Aloitin alkukäyntien jälkeen tekemällä käynti ja ravi siirtymisiä, voltteja ja kiemurauria. Reetta otti minut liinaan ja laitettiin Laikulle sivuohjat. Tehtiin ympyrää ja aina ympyrän toiselle puolelle koottua ravia, toiselle pidennettyä ravia. Tehtiin myös suoraan ravista pysähdykseen ja suoraan pysähdyksestä raviin siirtymisiä. Laikku meni oikein mukavasti sivuohjien kanssa.


Tehtiin samalla ympyrällä laukan kokoamista ja käynnistä laukkaan siirtymisiä. Laikku välillä rikkoi raville, mutta oli suurimmaksi osaksi oikein kivasti kuulolla.

Seuraavaksi jatkoin uralla työskentelyä ja Repe kasasi yhden esteen. Tein Laikulla pohkeenväistöä käynnissä muutaman kerran ja se väisti todella kivasti. Otettiin sivuohjat pois ja tehtiin puomien avulla laukanvaihtoharjoitusta, joka ei sujunut alkuunkaan hyvin. En saanut laikkua suoraksi, sitten se ei vaihtanut, veti pään alas ja itse könötän selässä. En edes halua tietää miltä näytimme.. :D
Kun sain kolme hyvää vaihtoa, lopetin tehtävän siihen.

Tulimme sitten estettä molemmista suunnista ja vielä uudelleen korotettuna. Laikku hyppäsi hyvin ja sain ihan hyvin katsottua paikat. Sen hyppyryyli on vain niin erilainen kuin ponien, joilla yleensä ratsastan :P Enkä ollut hypännyt aikoihin, joten istunta oli aika hakusessa. Saatiin muutamat hyvät hypyt ja lopettelimme siihen. Käveltiin vielä loppukäynnit tiellä niin, että Repe ratsasti ja minä kävelin
Loppukäynnit :)

 Launtaina menimme tallille syömisen jälkeen, ehkä joskus kahden maissa. Haettiin Laikku tarhasta ja hoidettiin, sekä varustettiin. Päätin mennä ilman satulaa. Kentällä alkukäyntien jälkeen tein käynti ja raviympyröitä, sekä temponvaihteluita. Laikku oli kivasti kuulolla ja meni omasta mielestäni käynnissä parhaiten kuin koskaan se on minulla mennyt :D Jonkun ajan päästä Repe otti meidät liinaan ja jotain vikellyksen tapaista yritettiin :P En paljoa muuta tehnyt, kuin käynnissä ja ravissa istuin sivuttain ja väärinpäin, laukassa ratsastin käset ilmassa tai kypärän päällä. tehtiin molempiin suuntiin vähänaikaa tätä, jonka jälkeen hypättiin ympyrällä yhtä estettä. Olimme siis liinassa ja hyppäsin esteen kädet sivuilla. Laikku oli oikein mukava, vaikkakin aika laiska.Tehtiin erilaisia juttuja uralla ja Laikku toimi ihan kivasti. Otettiin lopuksi vielä pari hyppyä, jonka jälkeen loppuravailua pitkin ohjin. Käveltiin loppukäynnit tiellä kakspäällä :)
Ratsastuksen jälkeen siivottiin Laikun tarha, kylmättiin Laikun jalat ja vietiin se tarhaan. Vietiin tavarat pois ja oleiltiin hetki, kunnes äitini tuli hakemaan minut joskus viiden aikaan.
2 kommenttia:

  1. kenen hevonen\poni taavi on ja montako hevosta ja ponia Emilialla on

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavi on Emilian poni. Emilia omistaa ponit Hensun ja Taavin ja äitinsä kanssa puoliksi hevosen, Namun :)

      Poista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!