maanantai 17. huhtikuuta 2017

#143 Ensimmäinen ratsastus Topilla

Tänään tulin tallille joskus vähän ennen kymmentä ja hain Topin tarhasta talliin kahden tytön kanssa. Harjattiin poni yhdessä, jonka jälkeen varustin ponin ja laitoin omat kamat päälle. Topi oli vähän hermostunut hoidettaessa kun oli yksin tallissa. Aika pian poni kuitenkin rauhoittui kun toinen tytöistä rapsutteli sitä.

Talutin Topin kentälle ja nousin selkään. Alkuun poni tuntui todella laiskalta, mutta heräili siinä alkukäyntien aikana jonkunverran. Alkukävelyiden jälkeen aloin tekemään käynnissä erikokoisia ympyröitä, sekä pitkille sivuille loivaa kiemurauraa. Topi ei oikein malttanut keskittyä, kun tytöt lähtivät hakemaan Rollia tarhasta ja veivät sen talliin hoidettavaksi. Topi hetken aikaa kyttäili ja hirnui Rollin perään, mutta yritin saada sen keskittymään ympyrällä minuun.


Kun Topi unohti Rollin häviämisen näkyvistä, muut viereisen tarhan hevoset menivät kaikki pihattoon eikä missään näkynyt muita hevosia alkoi taas hirnuminen ja jummitaminen nurkkaan. Viheltelin ja naksuttelin vähän aikaa, jolloin Sole tuli ulos pihatosta ja Topi rauhoittui. Kun olin tehnyt ihan perus käyntitehtäviä molempiin suuntiin, siirryin keventelemään ravissa pari kierrosta ja pääty-ympyrää molempiin suuntiin. Välillä jouduin muistuttamaan raipalla Topia, kun tempo hidastui hidastumistaan. Kevyen ravin jälkeen kävelin hetken aikaa, jonka jälkeen aloin tekemään harjoitusravissa päätyihin voltit, pitkille sivuille loivan kiemuran. Topi välillä karkasi loppuvoltista puskemaan ulkolapa edellä, mutta loivat kiemurat menivät tosi kivasti joka kerta. Topin harjoitusravissa oli tosi kiva istua ja sen askeleet muutenkin oli tosi pehmeät. Tein samaa tehtävää toiseen suuntaan muutamia kierroksia, jonka jälkeen vaihdoin kiemurat pohkeenväistöön. Topi väisti tosi hyvin, vaikka aluksi etupää johtikin vähän liikaa.


Tein myös keventäen temponvaihtelua ravissa pitkillä sivuilla ja voltit kulmiin. Kävelin taas vähän aikaa pidemmällä ohjalla, jonka jälkeen otin laukan ja tein muutamia pääty-ympyröitä. Laukka oli vähän hidasta, helppo istua, mutta huomasi kyllä ettei takapää aina ollut ihan alla. Topi vaikutti vähän väsyneeltä, eikä laukassa tehty hirveästi mitään tehtäviä. Muutamia laukka-ravi käynti-laukka siirtymisiä, sekä keski- ja pääty-ympyröitä. Laukan jälkeen käppäilin hetken ja sitten kevyessä ravissa annoin Topin venyttää kaulaa eteen alas. Tytöt tulivat Rollin kanssa kävelemään kentälle ja kävelin pari kierrosta Topin kanssa pitkin ohjin, jonka jälkeen tulin alas ja taluttelin ponia vielä maastakäsin. Annoin Topin toiselle tytöistä ja jäin vielä hetkeksi juttelemaan heidän kanssa. Tytöt lähtivät käyntimaastoon heppojen kanssa ja itse suuntasin kotiin. Oli kiva ratsastus, vaikka tietysti ensimmäinen kerta uuden hevosen selässä on aina hakemista ja totuttelua. Seuraavalla kerralla varmasti menee jo paremmin :)2 kommenttia:

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!