lauantai 15. lokakuuta 2016

#132 Ensimmäinen ratsastus Lotalla

Olin maanantaina 10.10 isovanhemmillani, kun yhtäkkiä Seidin kanssa jutellessani tuli mieleen, että voisin mennä ratsastamaan vihdoinkin Lotalla. Monesti minun on pitänyt mennä Seidin kanssa tallille, mutta se on aina jäänyt tai on aina jouduttu siirtämään. Maanantaina kuitenkin viimein saatiin asia järjestettyä ja lähdettiin tallille kahden maissa.

Ihana Lotta ♥
Haettiin Lotta tarhasta ja heppa oli kova vetämään ruohopuskille matkan varrella :D Hoidettiin käytävällä ja tamma oli älyttömän kiltti. Harjailin sitä ja putsasin kaviot, samalla kun Seidi selvitti harjakset. Laitoin Lotalle varusteet, talutin sen pihalle ja hyppäsin selkään. Käveltiin kentälle ja aloitin tietysti kävelemällä alkukäynnit pitkin ohjin.


Käveltyäni otin ohjat ja aloin tekemään ympyröitä, pysähdyksiä, muutaman kiemurauran ja temponvaihtelun ym. käyntityöskentelyä. Lotta oli ihan kivan tuntuinen, vaikkakin hyvin vaihtelevasti välillä tahmea, välillä kiireinen. Ravissa tein samoja juttuja kuin käynnissä. Aluksi keventelin jonkun aikaa molempiin suuntiin, sitten työskentelin vähän harjoitusravissa, jonka jälkeen välikäynnit ja sitten keskiympyrällä laukkaa.


                


Lotta nosti tosi näppärästi laukan ja vasempaan kierrokseen oli aika hyvä laukassa. Laukkan ylläpitämiseen piti kyllä keskittyä ja lähinnä havittelin rentoa laukkaa niin, että istun itse hiljaa ja aikalailla siinä onnistuttiinkin. Toiseen suuntaan laukka nousi myös ihan hyvin, mutta sen ylläpitäminen olikin jonkun verran hankalampaa kuin vasempaan. Laukkailin lähinnä siinä ympyrällä ja samassa rytmissä rentoa laukkaa saatiin ihan hyvin aikaiseksi. Käveltiin hetki, jonka jälkeen ravailin vielä muutamat kierrokset, sitten keventelin pidemmällä ohjalla, jonka jälkeen pitkät ohjat, taputukset ja loppukäynnit.


En oikeastaan osannut ratsastaa Lottaa yhtään niinkuin olisin halunnut, mutta loppuakohden kuitenkin tuntui jo ihan siedettävän hyvältä. Olinkin loppujenlopuksi hyvinkin positiivisesti yllättynyt, koska itse en mikään suokkiratsastaja ole, kun niistä lähinnä huonoja kokemuksia ja harvoin suokkeja ratsastan. Välillä Lotta yritti vaihdella itse suuntaa tai jumitteli tai siirtyi itse raviin. Tein aika paljon erikokoisia ympyröitä ja olisin kyllä saanut taivuttaa Lottaa enemmän ja ratsastaa muutenkin sitä paljon enemmän. Ensikerralla keskityn sitten siihen taivuttelemiseen ja siihen, että heppa kuuntelisi paremmin apuja. Oli kyllä tosi kiva päästä Lotalla menemään, kiitos paljon Seidille! ♥


kaikki kuvat © Seidi

8 kommenttia:

 1. Ihanaa että pääsit tulemaan! <3 Ja toivottavasti pääset pian uudelleen ;) -Seidi

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva blogi, kokonaisuudessaan! Tykkään! Kirjoitat moitteettomasti ja ulkoasusi on hieno! :) Jään seurailemaan ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun olet aktiivinen! Sinulla on hyvä ja selkeä postaustyyli.

  VastaaPoista
 4. Oi, ihana heppa! Ja samoin sinun blogisi. :)

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!