sunnuntai 23. lokakuuta 2016

#136 Perjantain ratsastelut Lotalla

21.10. Lähdin yhden jälkeen isovanhemmilleni. Meille tulikin vähän kiire, kun käytiin koirien kanssa lammella ja sitten pitikin jo lähteä Seidille päin. Käveltiin siis tätini ja koirani, sekä mammani koiran kanssa Seidin tienhaaraan, josta sitten hyppäsin autoon ja lähdimme Seidin äidin kyydissä tallille.

Saavuimme tallille ja oli aika viileää, sekä tuuli jonkun verran. Jätin kypäräni satulahuoneeseen ja lähdettiin hakemaan Lottaa tarhasta. Lotta oli taas taluttaessa menossa syömään, mutta kun en antanut sen syödä, se lopetti yrittämisen. Hoidettiin tamma käytävällä ja juteltiin niitä näitä. Laitettiin satula ja vaihdettiin kuolaimet hackamoreen. Talutin Lotan ulos tallista, kiristin vyön ja hyppäsin selkään. Käveltiin tietä pitkin kentälle ja käveltiin pitkin ohjin.


Kun keräsin ohjat, hain ensin vähän tuntumaa Lottaan, itse kun en ennen ollut hackamoreilla ketään ratsastanut. Lotta tuntui ihan hyvältä ja tein muutamia pohkeenväistöjä, pari kolmikaarista, sekä loivaa kiemuraa, ympyröitä, voltteja, pysähdyksiä, peruutuksia jne. molempiin suuntiin. Pohkeenväistö ei ollut aluksi kovinkaan helppoa ja jouduin käyttämään vähän ei niin pieniä apuja. Sain pari kivaa väistöä ja olin tyytyväinen. Siirryttiin kevyeeseen raviin. Tein ensin ravissa suuria ympyröitä ja muutaman käynti siirtymisen. Sitten tein pitkillä sivuilla vuoroin ravi lisäyksiä, vuoroin kokosin ravia. Lyhyet sivut menin suht. normaalitempoista ravia. Erityisesti lisäykset onnistuivat hyvin ja Lotta selkeästi innostui niistä.Vaihdettiin suuntaa ja tein samoja lisäyksiä ja kokoomisia tähän suuntaan. Tein muutamia voltteja ja siirryin harjoitusraviin. Tein pääty-ympyröitä ja yritin taivuttaa Lottaa sisälle ja ulos päin. Sisällepäin tamma taipui ihan kivasti, uloskin vähän, muttei niin hyvin. Tein pari lisäystä harjoitusravissa ja muutaman kiemurauran. Vatsalihakset pääsivät kyllä töihin, kun Lotan ravi on senverran erilainen kuin esim. Hensun tai Taavin. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen ravityöskentelyyn ja annoin tamman hetken kävellä.

Ravailtiin vielä vähän aikaa, kunnes otin ensin oikeaan kierrokseen laukkaa. Ensin laukkasin koko kenttää, mutta Lotta oikoi kulmissa aika pahasti. Lotta tiputti raville, otin rauhallisen ravin ja nostin laukan uudelleen laukaten yhden kulman hyvin, jonka jälkeen siirryin keskiympyrälle laukkaamaan. Lotta innostui laukasta ja se meni roimasti paremmin kuin viimeksi. Käveltiin hetki ja otin toiseen suuntaan laukkaa. Vasempaan laukan ylläpito oli helpompaa ja Lotta otti paremmin takapäätä alleen. Laukka tuntui hyvältä ja helpolta istua. Keventelin löysemmällä ohjalla muutaman kierroksen, kävelin hetken ja ravailin vielä vähän molempiin suuntiin. Lotta oli tyytyväisen oloinen, niinkuin kyllä kuskikin! Mentiin mukava maastolenkki loppukäynneiksi.
Kaunista etten sanoisi 
Super isot kiitokset Seidille kaikista tämän postauksen kuvista, mahdollisuudesta ratsastaa Lottaa ja uudesta ihanasta banneristani! ♥ Kommentoikaa mitä mieltä ootte bannerista? Itse tykkään kovasti!
(Mun ilmeet oli melkeen kaikissa kuvissa ihan hirveitä, siksi en ihan kaikkia julkaise :P)

Tällähetkellä itselläni on jalka kipeä, enkä siksi voi ratsastaa vähään aikaan, joten odotettavissa on ehkä pientä postaustaukoa :/ Kuitenkin, kun jalkani tokenee ja koulut taas syysloman jälkeen alkaa, voisin tehdä postauksen koulun hevosilla ratsasteluista/ajoistani :) Miltä kuulostaisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!