lauantai 22. lokakuuta 2016

#135 Hensulla maastoilua♥

Maailman paras mammaponi♥
Torstaina 20.10. menin puoliltapäivin Enskan kanssa mopoautolla Empulle. Musta on tullut laiska enää pyöräilemään, kun pääsee mautollakin :D Ehkä kesällä kun on lämpimämmät ilmat voisin ottaa itseäni niskasta kiinni ja jaksaa jopa pyöräillä sen vajaan kaksi kilometria Empulle... Jokatapauksessa, kun päästiin pihaan, mentiin Enskan kanssa sisälle ja hetki vaan juteltiin ja oltiin. Otettiin Riia ulos ja Enska jätettiin sisälle. Haettiin ponit laitumelta, minulle Hensu ja Empulle Taavi.

Hoidettiin ponit pihatossa ja päätettiin, että mennään maastoon. Hensu oli ihana vähän yrmy itsensä hoidettaessa. Satula oli taas niin kamala asia tamman vieressä, ettei ne hampaat käyneet kovin kaukana hihoistani. Hensulla on nyt käytössä kaulanaru tai riimu, jossa on ohjat, niin laitettiin se riimu sitten Hensulle. Laitoin heijastinrintaremmin, kun Emppu laittoi Taaville heijastinloimen.

Käveltiin erittäin yllättävän pitkään, ei varmaan koskaan ennen olla kävelty niin pitkään :P No, se ei ole yhtään huono asia, että vanhat ponit saa pitkät alkukäynnit. Otettiin muutamia ravipätkiä ja välillä käveltiin. Yksi pätkä otettiin rauhallista laukkaa, jonka jälkeen mentiinkin asfalttitien yli metsäpoluille. Leveällä metsätiellä laukkasimme ja Hensu oli aivan järjettömän innoissaan. On se vaan maailman paras poni!♥ Vaikka on kuinka vanha niin kun laukataan maastossa, niin Hensun mielestä voidaan laukata ihan hyvin vaikka koko matka täysillä :P Taavikin innostui ihan hyvin, ainakin se pysyi hyvin perässä.

Käveltiin ylämäki ja ylitettiin asfalttitie uudelleen. Käveltiin, kunnes Emppu ehdotti pientä laukkakisaa ja Hensultahan ei tarvinnut edes kysyä.. Hetken mietin että mitä tästä tulee, mutta sehän sujui oikein mukavasti ja sekä poneilla, että kuskeilla oli hauskaa! :) Vasta baanailun jälkeen muistin, että hei ponillahan oli vaan riimu päässä, mutta sitä ei juurikaan Hensulla tarvitse miettiä. Oli tosi kivaa maastoilla Hensulla pitkästä aikaa ja laukkailla pitkästä aikaa vähän reippaampaa. Otettiin yksi rauhallinen laukkapätkä, jonka jälkeen ravailtiin sen tien loppuun ja käveltiin kotiin.

Kuvat © Emppu
Laitettiin poneille fleeceloimet ja Hensulle kylmät jalkoihin. Poneille leivät ja taputukset ja Namun kanssa ulos. Oli kyllä tosi kivaa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti :) Kiitos jos kommentoit! Arvostan sitä!